RAAK Elkaar Fonds

Support van onze maatschappelijk actief betrokken medewerkers

Het RAAK Elkaar Fonds is in 2022 opgericht vanuit de VAN RAAK GROEP. Wij initiëren en faciliteren maatschappelijke projecten binnen de omgeving van onze medewerkers. Onze missie is werken aan een grotere maatschappelijke betrokkenheid voor onze medewerkers en hiermee voor de onderneming. Dat doen wij onder andere met projecten rondom de thema’s vrijwilligerswerk, sportiviteit en muzikaliteit. Dichtbij huis helpen wij diverse maatschappelijke doelen via onze medewerkers. En door die projecten maken onze medewerkers het verschil met vrijwilligerswerk. Een mooiere wereld bouw je samen!

Steun in de rug voor vrijwilligerswerk medewerkers

Actief vanaf 2022

Sinds 2022 hebben we het RAAK Elkaar Fonds in het leven geroepen. Dit is een initiatief vanuit directie en eigenaren om onze medewerkers een helpende hand toe te steken.

Waarom?

Wij stimuleren graag dat onze medewerkers ook maatschappelijk betrokken blijven. Dat kan zijn via vrijwilligerswerk voor de buurt, sport- of muziekvereniging of inzet voor minderbedeelden.

Financiële support

Voor het fonds reserveren wij jaarlijks een financiële bijdrage, waar iedere medewerker aanspraak op kan maken. Uiteraard gelden hier een aantal spelregels voor om iedereen dezelfde uitgangspunten te geven. Belangrijk is het bijvoorbeeld dat een medewerker zelf een actieve rol vervult in het betreffende project. Tevens geven wij ieder toegewezen project, in overleg, graag een stuk interne en externe publiciteit. Onze collega Robert Krijnen heeft de primeur en heeft een bijdrage van € 500 ontvangen voor het Laurijsen Racing 212 Team. Benieuwd? Kijk dan eens op www.2litrehotrod.nl

Meer weten over ons RAAK Elkaar Fonds?

Als naamdrager en mede-eigenaar van ons bedrijf, is Rutger van Raak ons interne en externe gezicht voor het RAAK Elkaar Fonds. Heeft u vragen en/of wilt u meer weten over het fonds? Neem dan gerust contact op met Rutger: raakelkaarfonds@vanraakstaal.nl

Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding

Met een jaarlijkse financiële bijdrage steunen wij het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Wij promoten het KWF onder andere op de achterzijde van onze trailervloot.

Ambassadeur van Brabants Besten

Iedereen krijgt bij ons een kans. Wij geven bijvoorbeeld emplooi aan een politiek vluchteling, een man die uit de schuldsanering komt en een 55-plusser. Als de persoon in kwestie de intrinsieke motivatie heeft om te willen werken en wij hebben daarvoor de mogelijkheden, wie zijn wij dan om zo iemand af te wijzen?

Energiezuinige maatregelen

Laadpalen voor onze plug-in hybrides, energiezuinige LED-verlichting in kantoorruimtes, groene energie; wij proberen met praktische maatregelen energie te besparen.