Have a nice drink!

Een lekker bakkie voor onze klanten en leveranciers!

Onze afhalende klanten en chauffeurs van leveranciers kunnen voortaan genieten van een lekker bakkie koffie, hete thee of een gekoeld drankje uit de milieuvriendelijke kartonnen drinkbekers van VAN RAAK STAAL!

Verse koffie, hete thee of een gekoeld watertje!

Have a nice drink! Heerlijk, zo’n verse koffie, hete thee of gekoeld watertje. Als afhalende klant bij één van onze afhaalbalies of leverancier aan één van onze vestigingen staat er altijd een drankje voor u klaar!

Hoe milieuvriendelijk zijn onze bekers?

Zo milieuvriendelijk als nu mogelijk is! Op dit moment zijn er verschillende soorten karton op de markt om bekers van te maken: karton met PE, karton met PLA of karton met een coating op waterbasis. Onze leverancier Cupsz biedt bekers met PE aan, want deze bekers mogen door de meeste afvalverwerkers bij het oud-papier worden weggegooid. Zo worden deze PE bekers dus echt gerecycled!

Bewust kiest onze leverancier nu niet om bekers met een PLA-coating aan te bieden; PLA is een biologisch afbreekbare kunststof. Voor de waterdichtheid van een kartonnen beker met PLA wordt namelijk 30% meer karton gebruikt dan voor een kartonnen beker met een PE coating. Een PLA coating kan pas worden afgebroken onder zeer uitzonderlijke, niet in de natuur bestaande omstandigheden. Gevolgd is dat PLA bekers net zo lang in de natuur zouden blijven liggen als bekers met PE. PLA bekers kunnen alleen industrieel verwerkt worden mits ze apart worden ingezameld. Praktisch betekent dit dat zowel de PLA coating als het karton worden vernietigd, waardoor het karton niet gerecycled wordt en geen kans heeft om als karton hergebruikt te worden. Onze leverancier houdt de ontwikkelingen omtrent het milieu nauwlettend in de gaten en houdt ons hiervan op de hoogte!