Have a nice drink!

Een lekker bakkie voor onze klanten en leveranciers!

Onze afhalende klanten en chauffeurs van leveranciers kunnen genieten van een lekker bakkie koffie, hete thee of een gekoeld drankje uit de recyclebare kartonnen drinkbekers van VAN RAAK STAAL!

Verse koffie, hete thee of een gekoeld watertje!

Have a nice drink! Heerlijk, zo’n verse koffie, hete thee of gekoeld watertje. Als afhalende klant bij één van onze afhaalbalies of leverancier aan één van onze vestigingen staat er altijd een drankje voor u klaar!

Hoe milieuvriendelijk zijn onze bekers?

Zo milieuvriendelijk als nu in 2024 mogelijk is en mag binnen de Nederlandse regelgeving! Op dit moment zijn er verschillende soorten karton op de markt om bekers van te maken: karton met PE, karton met PLA of karton met een coating op waterbasis. Onze leverancier Cupsz biedt bekers met minder dan 5% PE aan,  deze bekers zijn per januari 2024 toegestaan voor uitgifte. Eenmaal klaar na gebruik, mogen deze bij het restafval gedeponeerd worden of verzameld in aparte bak waarna deze gerecycled kunnen worden. In de tussentijd werkt onze leverancier hard aan de ontwikkeling van een kartonnen beker die bij het papier/karton afval mag na consumptie!

Bewust kiest onze leverancier nu niet om bekers met een PLA-coating aan te bieden; PLA is een biologisch afbreekbare kunststof. Voor de waterdichtheid van een kartonnen beker met PLA wordt namelijk 30% meer karton gebruikt dan voor een kartonnen beker met een PE coating. Een PLA coating kan pas worden afgebroken onder zeer uitzonderlijke, niet in de natuur bestaande omstandigheden. Gevolgd is dat PLA bekers net zo lang in de natuur zouden blijven liggen als bekers met PE. PLA bekers kunnen alleen industrieel verwerkt worden mits ze apart worden ingezameld. Praktisch betekent dit dat zowel de PLA coating als het karton worden vernietigd, waardoor het karton niet gerecycled wordt en geen kans heeft om als karton hergebruikt te worden. Onze leverancier houdt de ontwikkelingen omtrent het milieu nauwlettend in de gaten en houdt ons hiervan op de hoogte!