Voordeel SCSN-koppeling voor De Cromvoirtse: betrouwbare calculaties voor klanten én enorme interne tijdsbesparing

Voordeel SCSN-koppeling voor De Cromvoirtse: betrouwbare calculaties voor klanten én enorme interne tijdsbesparing
16 mei 2023

Van gezamenlijke case ‘Schakels in de Keten’ naar actieve SCSN-koppeling

In 2017 waren zowel De Cromvoirtse als Van Raak Staal betrokken bij de start van het TNO initiatief ‘Schakels in de Keten’, de voorloper van het Smart Connected Supplier Network (SCSN). Het doel: samen met andere deelnemers werken aan de digitale fabriek van de toekomst. Hoe? Door via een uniforme, digitale standaard data met elkaar uit te wisselen. Na een succesvolle gezamenlijke case is in 2019 de 1e EDI koppeling gelegd tussen beide partners volgens de pré SCSN-standaard. Inmiddels is de SCSN standaard doorontwikkeld en zijn diverse type berichten vrijgegeven. Hiervan kunnen alle bedrijven en organisaties die aangesloten zijn op het SCSN netwerk gebruik maken. Victor Marcelissen, Inkoper bij De Cromvoirtse, geeft in een vraaggesprek aan wat de voordelen van de SCSN koppeling met Van Raak voor De Cromvoirste en hem zijn.

Waarom is SCSN een toevoegde waarde voor De Cromvoirtse?

“Bij De Cromvoirtse streven we ernaar om zoveel mogelijk geautomatiseerd te hebben. De SCSN koppeling kan dan ook niet ontbreken. De toegevoegde waarde van een SCSN koppeling is dat wij met één druk op de knop de actuele prijzen in ons systeem hebben staan”, aldus Victor. ”Doordat de prijzen altijd actueel zijn, zijn wij minder tijd kwijt met het controleren van de orderbevestigingen. Ook is de afdeling administratie minder tijd kwijt met het controleren van de facturen.”

Wat zijn voor u en De Cromvoirtse de 3 belangrijkste voordelen die het SCSN netwerk biedt?

“Altijd de beschikbaarheid hebben van actuele prijzen, het met één druk op de knop inlezen van de nieuwe prijslijsten en het niet tot nauwelijks tijd kwijt zijn aan het controleren van de orderbevestigingen”, licht Victor toe.

Welke voordelen biedt SCSN jullie klanten, de relaties van De Cromvoirtse?

“Door directe beschikking over de actuele prijzen zijn onze calculaties altijd betrouwbaar.”

Ik heb nu snel betrouwbare calculaties voor onze klanten

Welke tips heeft u voor bedrijven die zich ook willen aansluiten op het SCSN netwerk?

Victor is hierover resoluut en vol overtuiging: “Doen! Het is wel een investering wat tijd betreft om alles goed ingericht te krijgen, maar daarna ga je er wel de vruchten van plukken doordat het gewoon veel tijd bespaard!”

Waarom wil Van Raak Staal SCSN-koppelingen leggen met partners?

Een vraag die we tenslotte voorleggen aan Arent van de Sande, Vestigingsmanager van Van Raak Staal Tilburg: “Van Raak Staal is altijd dichtbij. We zijn telefonisch en per e-mail altijd goed en snel bereikbaar, en zijn in staat om snel in te spelen op de klantvraag. De wereld verandert echter en wordt meer digitaal. Ook op die manier willen we dichtbij blijven. We schatten dit op waarde. Door een goede SCSN-koppeling met klanten hebben zij altijd direct goede informatie beschikbaar. Essentieel om snel en efficiënt zaken te doen met elkaar. Hierdoor blijft en ontstaat er tijd voor het persoonlijke contact.”

Beschikbare typen EDI-berichten via de SCSN standaard

De berichttypen die uitgewisseld kunnen worden via het SCSN-netwerk zijn continu in ontwikkeling. Van Raak heeft momenteel al de volgende 5 berichten operationeel:

  • ‘Order message’, het order bericht van klanten naar Van Raak
  • ‘Order response’, de orderbevestiging van Van Raak naar klanten
  • ‘Invoice’, het factuurbericht van Van Raak naar klanten
  • ‘Price catalogue’, het prijscatalogus bericht van Van Raak naar klanten voor de gekoppelde artikelen
  • ‘Despatch advice’, de pakbon of vrachtbrief van Van Raak naar klanten.

Een overzicht van alle informatietypes die uitgewisseld kunnen worden via SCSN, vindt u op deze SCSN-pagina.

Meer weten over de mogelijkheden voor een SCSN-koppeling

Neem dan contact op met Jean-Paul van de Wiel (Marketingmanager Van Raak Staal): bel/app +31 (0)6 53 33 56 90 of stuur een e-mail naar jpvandewiel@vanraakstaal.nl. Uiteindelijk is ieder maakbedrijf, van klein tot heel groot erbij gebaat om de kansen te benutten die automatisering en digitale data uitwisseling bieden. Het SCSN netwerk en de bijbehorende EDI berichtenstandaard maakt het voor iedereen toegankelijk om met elkaar één ‘digi’ taal te spreken. Zo bouwen we samen aan een ijzersterk digitaal netwerk van makers.

Wij zijn ook uw persoonlijke partner die u ontzorgt met digitale services!

VAN RAAK STAAL Tilburg
VAN RAAK STAAL Oss
VAN RAAK STAAL Duiven
VAN RAAK STAAL Barneveld
VAN RAAK STAAL Roermond
JANSSEN STAAL Asten
VAN RAAK STAINLESS Wijchen

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.