Volle vaart vooruit met UAntwerp Solar Boat Team

Volle vaart vooruit met UAntwerp Solar Boat Team
08 aug 2023

‘Hebben jullie RVS stangen voor het draagvleugel systeem voor onze nieuwe solar boat?’

Deze niet-alledaagse vraag ontvingen wij van het UAntwerp Solar Boat Team 2023, een 20-tal studenten van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Belangrijkste eis voor het materiaal: het dient zweewater bestendig te zijn. En of het materiaal snel in Antwerpen kon zijn? Altijd op zoek naar een oplossing, wist ons team Stainless in Wijchen precies wat nodig was: hoogwaardig RVS 316 stafmateriaal, niet toevallig op voorraad. Zodoende kon het roestvast staal materiaal direct op maat gezaagd worden. De StaalExpress zorgde voor een razendsnelle bezorging aan de Antwerpse studenten. Een mooi project dat we graag sponsoren en ondersteunen in natura.

Wereldwijde toptalenten werken aan duurzame solar boat oplossingen

Om een belangrijke speler te zijn in het streven naar duurzaamheid, organiseert de Yacht Club van Monaco vanaf 2014 jaarlijks de Monaco Energy Boat Challenge. Niet alleen ter land en in de lucht, ook ter zee liggen er grote uitdagingen in de energietransitie. Het initiatief uit Monaco brengt de belangrijkste spelers uit de industrie samen met ingenieursstudenten om alternatieve voortstuwing te bevorderen die iedereen in een ‘open source’ omgeving kan bespreken. Openheid en transparantie in alle innovaties om samen vooruitgang te boeken is een sleutelelement om de milieutransitie tot stand te brengen. Verschillende teams implementeren hierdoor een verscheidenheid aan hernieuwbare energie- en voortstuwingssystemen. Doel is om schepen te creëren met autonomie over lange afstanden en razendsnelle topsnelheden.

Openheid en transparantie om samen vooruitgang te boeken is een sleutelelement in de energietransitie

UAntwerp Solar Team 2023 behaalt vol trots 6e plaats in competitie!

Het Antwerpse team heeft dit jaar de 6de positie behaald in de Solar Class van de Monaco Energy Boat Challenge. Dit mooie resultaat komt na een jaar van vele voorbereidingen en non-stop werk. Jaarlijks ontwerpt en bouwt steeds een nieuwe lichting studenten een op zonne-energie aangedreven boot. Nieuwe limieten worden opgezocht om zo efficiënt mogelijk te leren omgaan met groene energie. De studenten bouwen voort op de opgedane ervaring en verrijken dit met nieuwe, frisse ideëen en inzichten. Het team kijkt uit om volgend jaar weer mee te doen.

Wij zijn ook uw vooruitstrevende partner die innovatieve talenten ondersteunt!

VAN RAAK STAAL Tilburg
VAN RAAK STAAL Oss
VAN RAAK STAAL Duiven
VAN RAAK STAAL Barneveld
VAN RAAK STAAL Roermond
JANSSEN STAAL Asten
VAN RAAK STAINLESS Wijchen

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.