Bijzondere prijsontwikkelingen eind 2020/begin 2021

Bijzondere prijsontwikkelingen eind 2020/begin 2021
15 dec 2020

Bijzondere prijsontwikkeling staal eind 2020/begin2021

Over de volle breedte voeren staalproducenten vanaf de zomer 2020 prijsverhogingen door. Ook wij merken dit. Het einde van de prijsstijging is op moment van schrijven – medio december 2020 – nog niet in zicht. We verwachten in 1e kwartaal 2021 ook nog met prijsstijgingen te maken te hebben. Houdt u hier rekening mee in de aanbiedingen en verplichtingen naar uw klanten? Dit is een situatie die we sinds onze oprichting in 1968 nog niet eerder hebben meegemaakt.

In perspectief

In de Europese markt is een grote schaarste aan coils. Veel Europese fabrieken offreren momenteel al vanaf begin 2e kwartaal 2021. Ook in Azië en de VS is nog steeds een stijgende trend in de prijs van basismateriaal, waardoor export naar Europa minder interessant is. Overheersend is echter het feit dat de vraag naar staal bij de staalproducenten veel groter is dan verwacht. Het recente nieuws over daadwerkelijk zicht op vaccins en vaccinatie tegen Covid-19 in de loop van 2021 wakkert tevens optimisme aan op diverse vlakken. Hoewel we zeker nog niet klaar zijn met het coronavirus, merken wij bij onze relaties ook toenemend vertrouwen in een goede toekomst.

Materiaalkwaliteit leidend

Net als een goede persoonlijke relatie met klanten, investeren wij al jaren in lange partnerships met onze Europese leveranciers. Op deze manier kunnen onze klanten – ook nu – vertrouwen op de goede materiaalkwaliteit die VAN RAAK STAAL levert. Dit betekent tevens dat we mee fluctueren met prijscorrecties van onze leveranciers in onze verkoopprijzen om een gezonde partner te blijven. Momenteel zetten we alle zeilen bij om onze voorraad en de beschikbaarheid van uw materiaal zorgvuldig op peil te houden.

Wilt u een persoonlijk advies?

Heeft u nog vragen en/of wenst u een nadere toelichting voor uw situatie, neem dan gerust persoonlijk contact met ons op. Graag bespreken we samen met u de mogelijkheden voor uw aanvragen en projecten.

VAN RAAK STAAL Tilburg
VAN RAAK STAAL Oss
VAN RAAK STAAL Duiven
VAN RAAK STAAL Roermond
RICHARD JANSSEN STAAL Asten
VAN RAAK STAINLESS Wijchen

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.