Nurullah wenst ieder die meedoet een fijne ramadan

Nurullah wenst ieder die meedoet een fijne ramadan
24 mrt 2023

Ramadan voor Baki, Mohamed, Nurullah en Salah

Op woensdag 22 maart 2023 bij zonsondergang, rond 19.00 uur, is officieel de ramadanperiode in Nederland begonnen. Onze collega’s Baki, Mohamed, Nurullah en Salah doen hier aan mee. Van donderdagochtend 23 maart tot en met donderdagavond 20 april vasten zij. De dag hierna, vrijdag 21 april 2023, is het Eid al-Fitr, ook bekend als het Suikerfeest. Nurullah licht toe: “De ramadan is voor moslims een periode van bezinning en reflectie”. Respect van alle collega’s voor onze 4 deelnemers en onze deelnemende relaties!

Een periode voor bezinning en zelfreflectie

Wat is de ramadan?

Ramadan (Arabisch: Ramadhan, رمضان) is de negende maand in de islamitische kalender. Deze kalender is gebaseerd op de maan: de ramadanmaand begint pas als het eerste streepje van de maan zichtbaar is. De Gregoriaanse kalender die we in Nederland gebruiken is gebaseerd op de zon. Een maand is volgens de islamitische kalender een paar dagen korter dan een maand volgens de zonnekalender. Per jaar scheelt dit ongeveer 11 dagen. Hierdoor kan de ramadan om de zoveel jaren in de winter, lente, zomer of herfst vallen.

Waarom vasten moslims?

Het vasten tijdens de ramadan is 1 van de 5 zuilen of religieuze verplichtingen van de islam. Het vasten zelf duurt steeds van zonsopgang (het ‘Fajr’-gebed) tot zonsondergang (het ‘Maghrib’-gebed). Een moslim dient zich dan te onthouden van eten, drinken, seks en bekvechten. ’s Avonds stopt het vasten met een kort gebed, een glas melk en een dadel. Na het vasten volgt de ‘Iftar’, oftewel een maaltijd. Door te vasten ontstaat bewustwording van zelfontplooiing, meeleven met de medemens, dankbaarheid en waardering voor bezittingen, eten, drinken en sociale contacten. Het geven van spullen en geld aan minder bedeelden, ‘Zakat’ genoemd, staat dan ook centraal tijdens ramadan.

Wij zijn óók uw regionale partner die grote waarde hecht aan inclusiviteit, wij zijn één groot team waarin iedereen respect, waardering en kansen krijgt!

VAN RAAK STAAL Tilburg
VAN RAAK STAAL Oss
VAN RAAK STAAL Duiven
VAN RAAK STAAL Barneveld
VAN RAAK STAAL Roermond
JANSSEN STAAL Asten
VAN RAAK STAINLESS Wijchen

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.