MasterMilo maakt weer iets waanzinnigs met staal!

MasterMilo maakt weer iets waanzinnigs met staal!
27 nov 2020

MasterMilo maakt weer iets waanzinnigs met staal!

Voor wie hem nog niet kent, YouTube-ster MasterMilo laat zijn ruim 700.000 (!) volgers op een waanzinnige manier zien wat je allemaal met techniek kunt doen. Met veel experimenteren en opnieuw proberen, bedenkt en maakt hij met zijn team de meest onvoorstelbare creaties. Vaak komt hier staal bij van pas. Maffe voertuigen en machines waar stiekem een hoop technisch vernuft en vakmanschap bij komt kijken.

Zien is geloven

Wat te denken van een Golf die op ingenieuze wijze over de kop rolt en weer verder rijdt: kijk maar ‘s. Een Ford Ka met een zwenkwiel in plaats van een achteras. Of het gigantische project waarin hij een compleet afgedankte tank uit de Golfoorlog met een 38,8-liter V12 motor restaureert: voor de meesten een grote bak roest, voor MasterMilo een ultieme uitdaging.

Van hobby & drama naar werk & droom

MasterMilo, in het dagelijkse leven Emile Luijben uit het Brabantse grensdorp Baarle-Nassau, begon rond 2006 als geintje met het filmen van speedways vanuit z’n eigen car. Samen met z’n vrienden had hij veel lol en plezier tijdens het repareren en sleutelen in hun werkplaats. Emile maakte hier ook filmpjes van en plaatste die met succes op Hyves (ooit Nederlands populairste social mediakanaal) en later YouTube. Helaas verwoestte een brand de werkplaats en de vriendengroep kwam terecht in de huisje-boompje-beestje fase. Het enige dat overbleef, was het YouTube-kanaal. Voor Emile de motivatie om door te gaan met wat hij noemt ‘de mooie kant van techniek laten beleven’. Gekke projecten ondernemen waar je normaal alleen van droomt en in ieder geval niet voor betaald krijgt. Maar met een ‘nooit opgeven altijd doorgaan’ mentaliteit laat Emile zien dat je heel ver kunt komen. En dat alles ruw gefilmd, zonder opsmuk. Zie hier: een gigantisch populair vlogkanaal.

Uiteenlopende projecten, kleine diverse staalbehoefte

Ieder project is voor MasterMilo en zijn team uniek. Vaak wordt gaandeweg een project pas duidelijk wat er precies aan materiaal nodig is. Geen grote hoeveelheden, wel snel nodig zodat het werk door kan. Qua staal variërend van kokers, buizen, stafprofielen tot lasbochten. Dat klinkt als VAN RAAK STAAL en vandaar dat onze chauffeur Jan Oomen recent een mooie diverse bundel materiaal bij MasterMilo heeft geleverd.

Boodschap voor jongeren: maak je studie techniek af!

MasterMilo is zich bewust van zijn voorbeeldfunctie en het feit dat jongeren vaak gedrag kopiëren of na willen doen dat ze zien in populaire video’s. In tegenstelling tot vroeger werkt hij nu dan ook veilig met professionele beschermingsmiddelen, zoals een laskap, mondmasker e.d. Naast veiligheid heeft Emile als MasterMilo ook een duidelijke boodschap aan alle jongeren die dromen van een eigen YouTube-kanaal: maak vooral eerst je studie techniek af en doe daarna dingen die je leuk vindt!

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.