Kies ook voor het MKB, aldus onze young professional Bram

Kies ook voor het MKB, aldus onze young professional Bram
25 feb 2022

Mijn eerste jaar bij VAN RAAK STAAL zit er op! Afgestudeerd als HBO’er Technische Bedrijfskunde in coronatijd en vervolgens direct in dienst bij dit dynamische bedrijf. Dit kan ik zelfs tot op heden niet helemaal geloven. Wat een mooie, vliegende start heb ik mogen doormaken!

Ongekend turbulent

Als ik terugkijk, dan hebben we een enorm turbulent jaar achter de rug met schommelingen in vraag en aanbod. Naar verluid is dit in het ruim 50-jarige bestaan van onze staalgroothandel nog nooit zo hevig geweest. De maakindustrie draaide als een tierelier, terwijl de supply chain flink was verstoord door de pandemie. Dit en meer zorgde ervoor dat we als organisatie voor een grote uitdaging stonden om in de razendsnel herstellende en groeiende marktbehoefte te voorzien. Mijns inziens hebben we samen die klus geklaard en ik ben trots om deel uit te mogen maken van dit team van al bijna 100 collega’s!

Wat doe ik precies als young professional?

Samen met collega’s optimaliseer ik de output van onze organisatie door meer controle te krijgen op de processen. Ik ben een spin in het web tussen zowel inkoop, verkoop als logistiek. Tevens voorzie ik onze Directie en het Managementteam van informatie en inzichten via Power BI en zodoende ben ik ook sparringpartner.

Wat heb ik gezien en geleerd?

Naast de kracht van VAN RAAK STAAL, heb ik het afgelopen jaar gezien waar de uitdagingen in de organisatie liggen. Door ook komend jaar te bouwen aan de stabiliteit en kwaliteit van onze processen kunnen we onze output optimaliseren en de klanten nog beter bedienen. Dit jaar en ook de komende jaren dus voldoende challenges op procesgebied en dat drijft mij; ik wil volop meedoen om het verschil maken, samen, met elkaar, als team. Ik heb in mijn functie geleerd dat vrijwel alles mogelijk is, als je het maar goed kunt onderbouwen. En de staalmarkt? Die is erg dynamisch en dat houdt het wel levendig. Verder heb ik kunnen zien dat, ook al staat de dagelijkse operatie onder gigantische druk, je met veel teamspirit toch ook de organisatie kunt verbeteren. Samen ijzersterk noemen we dit 😉

Hoe wil ik de komende tijd groeien?

Vlak voor de Kerstborrel kreeg ik te horen dat mijn contract wordt omgezet naar een vast dienstverband en ik het stukje ‘Junior’ voor mijn functie weg mag halen. Vanaf nu ben ik Process Engineer. Uiteindelijk is dat slechts een naampje, maar voor mij betekent dit erkenning en vertrouwen. Bedankt hiervoor Bas de Kort, Martin Suijker en al mijn andere collega’s. Hierdoor krijg ik extra zin in nieuwe plannen om bijvoorbeeld een Master in Supply Chain Management opleiding te gaan volgen. Verder vind ik mijn werk enorm uitdagend, wat mij voldoening geeft. Zowel voor mij als carrière starter als voor VAN RAAK vind ik het ook belangrijk om een frisse blik te behouden en niet vast te roesten. Ik wind er geen doekjes omheen: de hedendaagse trend is om niet te lang bij één werkgever te blijven. Hoe lang ik bij VAN RAAK blijf? Geen flauw idee, ik kan me hier nu in ieder geval goed ontwikkelen, veel praktijkkennis opdoen en krijg veel ruimte voor eigen initiatief. Dat is heel waardevol, evenals last-but-not-least de leuke collega’s waar ik mee mag samenwerken. Dus mijn hoofd staat nog lang niet naar vertrekken.

Mijn tip: kies als starter voor het MKB!

Ik daag andere young professionals dan ook uit om ook te kiezen voor het MKB! Als belangrijkste bron van economische groei en werkgelegenheid is het juist deze bedrijfssector waar onze kennis en kunde het best tot zijn recht komt. Als ik iets al gezien heb in mijn prille carrière en reeds ervaren: in het MKB is bijna alles mogelijk!

Groet,

Bram Foesenek, bfoesenek@vanraakstaal.nl

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.