De veerkracht van onze economie

De veerkracht van onze economie
08 apr 2021

“De economie toont veerkracht”

Aldus de kop boven het persbericht van het CPB (Centraal Plan Bureau) vorige week. Inmiddels is het 1e kwartaal voorbij, en wat voor één… In de afgelopen 25 jaar heb ik het zo niet eerder meegemaakt. En dat tijdens de corona crisis. De verschillen tussen markten zijn extreem groot.

Extreme prijsgroei, verdubbeling staalprijzen

Wereldwijd sterke groei aan vraag en achterblijvend aanbod zorgen voor extreme prijsgroei. Sommige staalprijzen zijn bijna verdubbeld in nog geen jaar tijd. Velen dachten dat de staal, rvs en aluminium prijzen zouden afkoelen ná het Chinese Nieuwjaar medio februari, maar China kwam met een verrassend sterk prijsherstel. Hieraan ten grondslag liggen o.a. een mondiaal toenemende vraag én lage voorraadniveaus, vanwege emissiebeperking door het milieubeleid.

Wat is uw verwachting in uw markt?

Voorlopig stijgen prijzen nog verder tot Q3. Wanneer deze beweging stabiliseert? Alle economische seinen staan voorlopig op groen. Wat is uw verwachting over de ontwikkelingen in uw markt de komende maanden? Ik hoor het graag!

Hartelijke groet,

Rutger van Raak, eigenaar VAN RAAK GROEP

Ook in tijden van materiaal schaarste zorgen wij dat u door kunt!

Wij luisteren naar uw wensen als ondernemer en sparren graag met u over de voordelen die wij elkaar te bieden hebben. Neem contact op met de vestiging in uw regio voor een persoonlijk advies:

VAN RAAK STAAL Tilburg T 013 – 46 56 910
VAN RAAK STAAL Oss T 0412 – 65 30 20
VAN RAAK STAAL Duiven T 088 – 50 09 100
VAN RAAK STAAL Roermond T 0475 – 32 46 43
JANSSEN STAAL Asten T 0493 – 69 82 90
VAN RAAK STAINLESS Wijchen T 024 – 20 01 960

 

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.