Bevordering van de leercultuur voor onze medewerkers

Bevordering van de leercultuur voor onze medewerkers
20 feb 2018

Onze medewerkers duurzaam inzetbaar maken

Als visie heeft VAN RAAK STAAL dat het voortbestaan wordt bewaakt door te zorgen voor de continuïteit van haar klanten. Om deze visie uit te kunnen dragen zijn de medewerkers enorm belangrijk. Vanwege het besef dat de medewerkers duurzamer inzetbaar zouden moeten kunnen zijn en vanwege de groei van het bedrijf, heeft VAN RAAK STAAL een advies- en implementatietraject gevolgd. Het bevorderen van de leercultuur voor onze medewerkers stond en staat hierbij centraal. Tijdens dit traject zijn de volgende punten tegen het licht gehouden en gezamenlijk verbeterd:

  • Werkdruk
  • Perceptie
  • Workflow
  • Taakverdeling
  • Teamontwikkeling
  • Interne samenwerking.

Klantgerichtheid, prettiger samenwerken én resultaat

Onze klantgerichtheid heeft een enorme impact op o.a. de reproduceerbaarheid van onze medewerkers; de werkdruk neemt daardoor toe. Binnen alle geledingen is hier aandacht aan besteed, waarbij met name het 2e echelon van de vier vestigingen hierin een cruciale rol speelt. Deze medewerkers worden de cultuurdragers van de toekomst en ze hebben een grote invloed op de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Het belang voor cultuur- en houdingsaspecten heeft in de hele organisatie meer aandacht. De moderne manieren van zelfsturing (o.a. bevoegdheid, verantwoordelijkheid, pro-activiteit) wordt laag in de organisatie verankerd, zodat het prettiger samenwerken én het resultaatgericht presteren samen gaan. Om het doel te kunnen realiseren, heeft VAN RAAK STAAL de adviesbureaus Delphi Mindconnection BV en de Herbertsgroep in de hand genomen. De bureaus begeleiden werkgevers in hun groei op individueel-, team- en organisatieniveau.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds ‘Duurzame Inzetbaarheid 2014-2020’ van de Europese Unie.

Delen met uw netwerk:

 

Comments are closed.